A Csatornamester helyrehozza a csatornát, akár eldugult, akár eltörött, telefonáljon most!
Hívjon minket: (30) 935 8982

Duguláselhárítás: gyorsan, megbízhatóan

Az egyik legkellemetlenebb probléma, ami otthonunkba, munkahelyünkön felléphet a dugulás, a vele járó szennyvízelöntés, a kellemetlen szagok és a fertőzésveszély.

A dugulás és a szennyvízelöntés az egyik legkellemetlenebb probléma, ami otthonunkban, irodánkban felléphet. A szennyvízelöntés következménye, hogy bizonyos helyiségeket nem tudunk rendeltetésszerűen használni, kellemetlen szagok keletkeznek, fennállhat a fertőzésveszély, sőt a falak repedésein keresztül a szennyvíz még a szomszéd lakásba is átjuthat.

A Csatornamester Kft minden dugulásra gyors és minőségi megoldást kínál, legyen szó egy toalettről, zuhanyzótálcáról, darálós wc-ről vagy strang vezetékről. Munkánkat falbontás nélkül, fix áron, profi gépekkel, garanciával, több mint 10 éves szakmai tapasztalattal végezzük. Duguláselhárítók és vízszerelők vagyunk egyben, így nem okoz gondot, ha duguláselhárításkor le- majd vissza kell szerelnünk egy szifont, mosdót, kádat vagy WC kagylót.

Szolgáltatásaink

 • mosogató, mosdó, kád, zuhanytálca, bidé, piszoár duguláselhárítás
 • WC, darálós WC duguláselhárítása
 • strang ejtő vezeték, esőcsatorna, udvari csatorna duguláselhárítása
 • csatornakamerázás, csatornaszag felderítés
 • modern, woma berendezéssel történő csatornatisztítás
 • fertőtlenítés és szagmentesítés szennyvízelöntés esetén
 • szennyvíz, vízszivattyúzás

A dugulások főbb okozói

A lakáson belüli dugulásokért legtöbbször a zsírlerakódások (túlzott mosó- mosogatószer, szappan használat), az emberi haj, az állati szőr, a rosszul kiépített, szűk átmérőjű, rossz lejtésű csőhálózat valamint a WC-be ejtett vagy rakott tárgyak (WC illatosító, pelenka, intim kellékek, ételmaradékok) a felelősek.

Kérjen ajánlatot most!

Nem megy le a szennyvíz, eldugult a mosdója?

Ne várjon tovább, a baj csak egyre nagyobb lesz! Szakembereink megtalálják a dugulás okát és kitiszítják a csöveket!

Duguláselhárítás házilag

A kisebb dugulásokat házilag is orvosolhatjuk, ezek nem igénylik szakember közreműködését.

 • Mosogatóknál, mosdóknál érdemes a szifont ellenőriznünk, szétszednünk, megtisztítanunk mivel itt tapadnak le legkönnyebben a zsíros, olajos maradékok.
 • Hatékony eszköze a zsíros lerakódások eltávolításának a lefolyók forró vizes, ecetes-szódabikarbónás vagy trisós- forró vizes átöblítése. Az ecet, a szódabikarbóna, a trisó a kisebb dugulásokon könnyen úrrá tud lenni. Enyhén fertőtlenítenek, megszüntetik a kellemetlen szagokat.
 • Használhatunk a kereskedelmi forgalomban kapható duguláselhárító porokat, folyadékokat is bár ezek többségének inkább a megelőzésben van fontosabb szerepe. Ezeket a szereket jobb az éjszakai órákban használni, mert hatásuk kifejtéséhez hosszabb időre van szükség.
 • Bevethetünk mechanikus eszközöket, mint például a kézi spirál. A spirált a lefolyóba tesszük és föl-le mozgatva lassan, eltávolíthatjuk a dugulást. WC esetében kapjuk elő a jól bevált pumpát, ha ez nem segít megoldani a problémát, akkor bevethetünk itt is az erre a célra kifejlesztett márkás folyadékokból.

Javasoljuk, hogy dugulások megelőzésére rendszeresen használjon olyan vegyszereket, ecetet vagy szódabikarbónát, amik segítenek a lerakódások kialakulásának megelőzésében. Szintén fontos a mértékletes mosó- és mosogatószer, öblítő és szappan használat.

Duguláselhárítás, ahogy mi végezzük

Ha a kialakult dugulás indokolja kamerás cső- és csatornavizsgálat segítségével állapítjuk meg a dugulás pontos helyét, valamint azt hogy mi okozta a dugulást. Ezt azért fontos tudni, mert ez határozza meg, hogy milyen eszközöket kell használnunk. A csatornakamera előnye, hogy használatával felesleges, bontási javítási munkákat tudunk megelőzni. A csőkamera egy korszerű önjáró eszköz, mely digitális távolságmérővel van felszerelve. A kamerához tartozó monitoron ön is pontosan láthatja a csatornarendszerben uralkodó állapotokat, melyhez kollegáink szakszerű magyarázatot is adnak.

A dugulások megszüntetésére az alábbi technikákat használjuk:

 1. Vízsugaras dugulás elhárítás Woma duguláselhárító géppel nagy nyomású vízsugarat juttatunk a csatornarendszerbe, mely egy gőzborotvához hasonlóan letisztítja a csövek belső falára tapadt szennyeződéseket. .
 2. Csőspirálos duguláselhárítás A legismertebb módszer a lakáson belüli dugulások megszüntetése területén. Az eldugult csőszakaszba, a cső méretének megfelelő acélspirált helyezünk, melyet egy elektromos duguláselhárító géppel járatunk ki-be. Így a csatornából eltávolíthatók a nagyobb, összetapadt szennyeződések (pelenka, törlőkendő). Ez a technika képes azonnal megszüntetni a dugulást.
 3. Cső bontása, cseréje Abban az esetben használjuk, amikor az első két duguláselhárítási módszer már nem hatékony, a dugulást nem lehet gépekkel elhárítani. Ez rossz állapotban, vagy rosszul kivitelezett vezetékeknél fordulhat elő. Ilyenkor a folyamatos duguláselhárítás helyett gazdaságosabb az adott vezetékszakaszt kicserélni, a megfelelő lejtésszöget, átmérőt kialakítani. Az eredmény egy jó minőségű, új szennyvízvezeték lesz.
 4. Szennyvízszivattyúzás Átemelős rendszerű szennyvízhálózatoknál fordulhat elő, hogy a szivattyú, daráló (pl.: rátekeredett WC papírtól) leáll, és a szennyvíz elönti az aknát. Itt van szükség a szennyvízszivattyúra, melynek segítségével az aknából eltávolítjuk a szennyvizet, majd megkeressük a dugulás, a szivattyú leállásának az okát.
 5. Ipari vákuum Szifonok, lefolyók wc-k kisebb dugulásainak megoldására használjuk az ipari vákuumot. Ez egy szívó-nyomó tisztítópumpa, amely hatékonyan oldja meg a szifonok dugulását, tisztítását.

Miért minket válasszon?

 • Csapatunk profi vízszerelő, duguláselhárító mesterekből áll.
 • Több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk.
 • Budapesten és Pest megyében is ügyfeleink rendelkezésére állunk, minden nap, 1-2 órás kiszállási idővel.
 • A hibabejelentés alapján egyeztetünk az árakról, melyek a helyszínen sem változnak.
 • Szakszerűen, korszerű technikával dolgozunk, velünk otthona dugulás és szagmentes lesz.
 • Szolgáltatásunkat 9-24 órában, hétvégén és ünnepnapokon is igénybe veheti, minden telefonhívásra válaszolunk.
 • Referenciákkal rendelkezünk, számlát adunk, munkánkra garanciát vállalunk.
 • A duguláselhárítás alkalmával megvizsgáljuk a hiba okát, és ha szükséges javaslatot teszünk kijavítására.